Komende diensten

zo 27 okt, 10:00 Ds. Joanne Greving
zo 03 nov, 10:00 Dhr. Arjen Zijderveld

Recente inhoud

Welkom op de website van de Jozefkerk

Het ruime lichte gebouw van de Jozefkerk in Assen is het thuis van een warme en levendige wijkgemeente.

Een gemeenschap met oog voor traditie, maar eigentijds en midden in de samenleving. Jong en oud vinden hun voeding in zondagse diensten tot Gods eer, en in de vele activiteiten die door de weeks plaatsvinden.

Op deze site vindt u een overzicht, en een uitnodiging tot meedoen voor ieder die dat wil.

Ron Koopmans, predikant

Gemeente-avond 16 oktober 2019.

Door Daan Kraan op 15 oktober, 2019 - 10:52

Woensdagavond a.s. staat een gemeente-avond op de agenda in de Jozefkerk. Vanaf 19.00 uur is de kerk open, met koffie en thee,het programma van de avond start om 19.30 uur.

Op het programma staan o.a. de volgende onderwerpen:

-  het gebruik van de tv schermen door het AVO team in de kerk;

-  de verbouwing;

-  de "Jonge kerk";

-  de pastorale enquête;

-  kerkapp;

-   ......

De avond wordt afgeloten met het zingen van een lied en een gebed.

"Protestante Gemeente Assen" wordt "Protestantse Kerk Assen".

Door Daan Kraan op 4 oktober, 2019 - 09:58

In de vergadering van 29 april jl. heeft de Algemene Kerkenraad (AK) besloten, in overleg met de werkgroep Communicatie, naar buiten toe te kiezen voor de benaming "Protestantse Kerk Assen".

In contacten met mensen van buiten de kerk is namelijk gebleken dat het onderscheid tussen protestantse gemeente en protestantse kerk voor velen niet duidelijk is.

In formele documenten en in communicatie naar bijvoorbeeld Classis en Protestantse Kerk Nederland, zullen we de naam Protestantse Gemeente Assen blijven gebruiken.

Een en ander betekent dat naast het bestaande logo een variant logo zal worden ontworpen, waarbij “gemeente” vervangen wordt door “kerk”.

U wordt op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen.

Met hartelijke groet,

Vrijwilligers Jozefkerk droegen bij aan succes Open Monumentendag

Door Jacko Duker op 19 september, 2019 - 23:20

De Jozefkerk is één van de oudere monumenten in onze stad. Geen wonder dat ons kerkgebouw praktisch ieder jaar een rol speelt bij de Open Monumentendag (OMD). Dit jaar was de Jozefkerk één van de Plekken van Plezier.

Plekken van Plezier was dit jaar het thema van de OMD. In het Asser Bos rondom het openlucht theater Tivoli speelde zich van alles af. Op de Noorderbegraafplaats, in het Drents Archief en in de rechtbank werden rondleidingen gegeven. Al deze zaken werden door de Stadsomroeper aangeprezen als Plekken van Plezier. Bij de Katholieke Kerk stond een draaiorgel en bij de Jozefkerk een carrousel.

In de Jozefkerk zelf was er aandacht voor de toekomst. Getalenteerde jonge musici en tekenaars en schilders toonden hun kunnen.

Aan al deze activiteiten hebben de vrijwilligers van de Jozefkerk de hele dag hun steentje bijgedragen. De Jozefkerk een bruisend monument dankzij de vrijwilligers.

Klik op de foto voor een overzicht.

Plaquette opening Zalencentrum

Door Jacko Duker op 19 september, 2019 - 22:58

Op 30 augustus onthulden Jasmijn Beekman en Lidya Bakker de plaquette met daarop het mooie gedicht van Abel Jagersma. Dit ter gelegenheid van de ingebruikname na grondige renovatie en verbouw van het bijgebouw van onze Jozefkerk.
Deze plaquette heeft nu een prachtige plek gekregen op één van de pilaren in de hal aan de Collardslaanzijde.

Startdag 2019, een kleine terugblik.

Door Daan Kraan op 16 september, 2019 - 19:47
Startdag 2019.

Ongeveer 120 mensen hadden zich opgegeven om deel te nemen aan de startdag, met als thema “jij bent nodig”. Voorafgaand aan de dienst dronken we met elkaar koffie en thee in de hal van de kerk. De dienst van de startdag was voorbereid door leden van de Thomaskring en Ds. R. Koopmans, waarin duidelijk naar voren kwam dat God iedereen nodig heeft en Zijn liefde er is voor iedereen. Jij en u, we zijn allemaal nodig, we horen er allemaal bij. Een goed verhaal toch, want dat is het evangelie, ons houvast waarin God ons baken van liefde en trouw is.

Geertje Bolland las uit Lucas 15, Allard Kuipers en Johan Timmer bespeelden het orgel en ook kerkband “Driv’n” droeg een steentje bij aan de fijne dienst, waarin ook diverse kinderen afscheid namen van de kindernevendienst.

Na de dienst konden mensen, uit verschillende leeftijdscategorieën, met elkaar “speeddaten”, om elkaar beter te leren kennen; sjoelen in de kerk of een puzzeltocht door de stad maken, schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn, het kon allemaal vandaag. Ook voor de kinderen was een programma samengesteld.

Broodjes, soep, salades, diverse dranken, de inwendige mens werd ook niet vergeten, overal was aan gedacht. Tijd voor fijne gesprekken, gezelligheid en plezier, we hebben met elkaar heerlijk genoten van deze prachtige dag.

Klik op de foto om meer foto's te kunnen zien.

Zendingserfgoedkalender 2020.

Door Daan Kraan op 13 september, 2019 - 19:41

Er ligt per zondag 15 september weer een intekenlijst in de kerk waarop u uw bestelling kunt doorgeven voor de Zendingserfgoedkalender 2020.

Graag, met gepast geld, betalen bij levering van de kalender. Hierover wordt u nog op een later tijdstip geïnformeerd.

Prijs: 6 Euro per kalender.

Stedelijk ZWO

Daan Kraan