Zonnig kerkenraadsuitje Bourtange.

Door Daan Kraan op 14 oktober, 2018 - 20:12
Kerkenraadsuitje 2018

Een zonovergoten route wees de deelnemers van het kerkenraadsuitje op zaterdagochtend 13 oktober de weg naar het al even zonnige Bourtange.

Na aankomst in het historische vestingstadje, werd een demonstratie van het kleine kanon gegeven door het exercitiepeloton Bourtange, een demonstratie die werd afgesloten met een heus kanonschot dat de trommelvliezen heftig deed trillen.

Na dit oorlogsgeweld was het tijd voor een bakkie troost op het heerlijk terras bij restaurant ‘s Lands Huys. Na koffie en thee met wat lekkers was het tijd om onder leiding van een gids Bourtange verder te leren kennen. Na de rondleiding was er tijd voor de mensen om het vestingstadje zelf beter te leren kennen en verkennen.

Na de smakelijke en gezellige lunch was het tijd om de opgedane energie te gebruiken voor diverse vestingspelen. Denk hierbij aan kanovaren rond Bourtange, kogelstoten, boogschieten, hooivork werpen, marcheren op de plank, maar ook konden we genieten van het fijne weer en idem sfeer.

Als afsluiting was er tijd vrijgemaakt voor een vesperviering in het NH kerkje. René de Vries leidde de fijne vesperdienst, nadat de Paaskaars was aangestoken, waarin ook enige mooie liederen werden gezongen, op het orgel begeleid door Grietje van Selst. Een fijne afsluiting van een even zo fijne dag met elkaar, waar we met plezier op terug kunnen kijken.

Als u/ jij op de foto klikt, kunnen meer foto's worden bekeken.