Zin-in-Zondag

Door Jacko Duker op 1 april, 2018 - 22:58

Zin-in-Zondag heeft voor 8 april, in het kader van de Maand van de Filosofie, Albert van der Schoot uitgenodigd. Hij noemt zichzelf soms ‘musicosoof’, een fraaie omschrijving voor iemand die zowel filosofie als muziekwetenschappen heeft gestudeerd.

Van der Schoot gaat in op het thema van de Maand van de Filosofie, ‘Verbeelding aan de macht’. Toen de verbeelding zich in de jaren ’60 voornam aan de macht te komen, betrof dat voornemen vooral het maatschappelijke vlak. De samenleving, met de toen bestaande gezagsverhoudingen, werd als verstikkend en fantasieloos ervaren. De verbeelding moest zorg dragen voor een alternatief; ze moest iets aanwezig stellen, dat ‘in het echt’ niet bestond. Verbeelding en werkelijkheid stonden hier tegenover elkaar. Onze spreker ziet dat anders; de verbeelding biedt niet alleen een alternatief voor de werkelijkheid, maar is er zelfs een voorwaarde voor: zonder verbeelding geen werkelijkheid.

Na de voordracht van Albert van der Schoot is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Dat kan ook nog ná de bijeenkomst, bij de Zin-in-Zondag after party in Café Lodewijk Napoleon, met luncharrangement, vanaf 12.30 uur.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28. We beginnen om 11.00 uur en een half uur voor aanvang is de koffie klaar. Kees Richters zal het geheel weer muzikaal omlijsten en Tryanka Westra zal weer een gesproken column presenteren die aansluit bij het thema.

 

Wilt u meedoen met de lunch, dan dient u zich op te geven via secretariaat@vvvassen.nl. De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte middels RSS

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04