Vrije collecte "stichting Ro-manna"

Door Daan Kraan op 12 september, 2021 - 21:05

De vrije collecte van zondag 26 september 2021 is bestemd voor stichting Ro-manna.

In 1996 rondde Imre Kostza zijn Bijbelschool af en werd jeugdpastor in de Free Christian Church in Berettyoujfalu, Hongarije. Daar kwam hij anderhalf jaar later in contact met een Gipsy Church, die voor het eerst ontstond in één van de Roma-dorpjes. Het ontstaan van deze kerk was mede vanwege het feit dat de Roma buitengesloten zijn van de Roemeens-Hongaarse bevolking in het gebied. De verschillen zijn te groot. Hij vertelt hoe hij begonnen is…

Ro-Manna heeft als doel: vanuit Bijbelse opdracht ‘de naaste liefhebben’ door te voorzien in de nood van Roma in noordwest Roemenië middels hulpgoederen in de breedste zin, financiën en geestelijke ondersteuning middels toerusting van voorgangers van kerken in het gebied van de Roma.

Het bestuur van Stichting Ro-Manna vindt dat de inwoners van Romadorpen in noordwest Roemenië toegang moeten hebben tot schoon drinkwater, een toilet in huis, een veilig en warm huis, voedsel, warme kleding, wegen en onderwijs. En om de kloof in welvaart en levensomstandigheden tussen de Roma en de niet-Roma te verkleinen en de spiraal van armoede en uitsluiting waarin veel Roma zich bevinden, te doorbreken.

Voor meer informatie zie de website: https://ro-manna.com
U kunt een gift overmaken naar bankrekeningnummer: IBAN: NL 14 RABO 0357760441
T.n.v.  Stichting Ro-manna of via de Scipio app of via de bankrekening van de PKA NL25 RABO 0373
Deze collecte wordt van harte bij u en jouw aanbevolen.

De diaconie.