Voorstellen Interim Predikant

Door Daan Kraan op 26 juli, 2023 - 21:14

Zoals u wellicht bekend is, heeft de (algemene) kerkenraad besloten om mij per 1 juli ’23 aan te stellen als interim predikant voor 0,5 fte gedurende de periode van één jaar voor de wijkgemeente Jozefkerk. Graag stel ik mij hierbij aan u voor.

Ik ben Johan van Holten geboren in 1960 te Numansdorp. Het grootste deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Na de middelbare school ben ik naar de Pedagogische Academie gegaan waarna ik theologie studeerde in Utrecht. Na 25 jaar gemeentepredikant te zijn geweest, werd ik in 2017 aangesteld tot fulltime interim predikant in dienst van de landelijke kerk.

Op dit moment werk ik naast de Jozefkerkgemeente ook nog in de PG Enschede. Assen is inmiddels de veertiende gemeente die ik begeleid als interimpredikant.

Ik ben getrouwd met Afina en samen hebben wij drie (getrouwde) kinderen, twee dochters en een zoon en vier kleindochters. We wonen in Nunspeet op de prachtige Veluwe. In mijn vrije tijd geniet ik van de omgeving door te wandelen en te fietsen. Soms op de gewone (elektrische) fiets, meestal op de racefiets en ook weleens op de mountainbike. Daarnaast geniet ik erg van de jaarlijkse wintersportvakantie met mijn zoon en schoonzoons.

Wat kom ik, of wat ga ik doen?

Een interim predikant is vooral proces begeleider. In overleg met de visitatiecommissie is er een aantal punten benoemd waar ik me de komende tijd op ga richten zoals het verder vorm en inhoud geven aan het profiel van de wijkgemeente, het helpen ontwikkelen van een visie op de toekomst (beleidsplan), het versterken van de bestuurskracht van de kerkenraad, het verbeteren van de interne en externe communicatie en de begeleiding van het pastorale team. Daarnaast zal ik ook regelmatig voorgaan in zondagse vieringen.

Als procesbegeleider doe ik geen regulier bezoekwerk of pastoraat en leid ik ook geen uitvaartdiensten.

Ik hoop op een goede en vruchtbare tijd in uw midden waarin we samen mogen bouwen aan de gemeente van Christus in Assen.

Met een hartelijke groet,

ds. Johan van Holten

 

 

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04