Vertrouwde kerkgang weer mogelijk

Door Jacko Duker op 17 februari, 2022 - 17:00

Beste kerkgangers,

We mogen weer!
Dinsdag 15 februari zijn tijdens de persconferentie weer versoepelingen doorgevoerd. Zoals de gehele coronaperiode volgen we nu ook weer het advies van de PKN en het CIO  concreet voor de kerkdiensten betekent dit dat er vanaf vrijdag 25 februari geen beperkingen meer zijn en dat alle geldende maatregelen losgelaten kunnen worden.
Hierdoor vervalt het aanmelden en de verplichte 1,5 meter. Gelukkig kunnen we weer meezingen zoals we dat gewend waren, koffiedrinken na de Eredienst in de kerkzaal, hal en zalencomplex, kan het Jozefkoor en Driv’n, deelnemers koffiemorgen etc. zonder Corona Toegang bewijs repeteren en kan er weer fysiek gecollecteerd worden. Het is ook weer mogelijk om fysiek en zonder beperkingen vergaderingen te houden.

Voor de kerkgangers die daar behoefte aan hebben of een kwetsbare gezondheid hebben zullen we de mogelijkheid blijven bieden om op 1,5 meter afstand te kunnen zitten. Aan de zijde van de Kerkstraat zal de 1,5 meter opstelling nog in tact gelaten worden. Om de 1,5 meter zoveel mogelijk te kunnen waarborgen (ook voor en na de dienst), wordt de ingang aan het Kerkplein o.a.  geopend voor de kerkgangers die op 1,5 meter willen zitten.

Voor de komende kerkdienst van 20 februari gelden echter de versoepelingen nog niet en dient men nog 1,5 afstand te houden en zich nog aan te melden.

Dick Brouwer, voorzitter
Imke Zeilstra en Wieger Vriezema, kerkrentmeesters