Storing KerkTV deel 2

Door Jacko Duker op 14 februari, 2019 - 19:11

In de afgelopen weken hebben wij Kerkomroep.nl van u storingsmeldingen ontvangen waarbij het bekijken van de dienst live niet vlekkeloos verloopt. De kijkers ervaren tussen 10:00 en 11:00 dat het  beeld stottert en soms wat langer stilstaat en in sommige gevallen ook stopt. 

Met de door u en de kijkers aangeleverde informatie hebben we niet alleen de capaciteit van het netwerk en de capaciteit van de servers onderzocht (immers, het is alleen zondagmorgen) maar ook de software centraal en de software van de zenders onderzocht en getest. Daarbij is het onderzoeken van de fout erg moeilijk omdat slechts een deel van de kerken (minder dan 20) met beelduitzending er last van hebben. Kerken die alleen geluid uitzenden hebben er helemaal geen last van terwijl alle kerken (voor beeld en/of geluid) gebruik maken van exact hetzelfde platform. Veel tijd en energie is in de afgelopen weken gestoken in onderzoek naar het probleem en het testen van de verschillende onderdelen, maar helaas  heeft dat nog niet een duidelijke oorzaak opgeleverd waardoor de verstoring te verklaren is.

Hoewel wij met de technici proberen de exacte oorzaak te achterhalen, merken wij dat voor de kijkers en u als beheerder het probleem te lang loopt en dat de kijkers thuis de verbinding met hun eigen kerk op zondagmorgen heel erg missen. Dat zorgt voor onrust bij de kijkers thuis en voor onvrede bij u als beheerder. We beseffen dat terdege, en worden daar ook door u terecht aan herinnerd. U kunt ervan verzekerd zijn dat ook wij  het heel vervelend vinden dat de storingen optreden en de mensen thuis verstoken blijven van de diensten in hun kerk.

Na zondag 10 februari 2019 hebben we met de technici de verstoring van zondagmorgen opnieuw besproken en willen wij vanzelfsprekend voorkomen dat het zondag nog eens mis zou kunnen gaan. De metingen gerelateerd aan de capaciteit geven een positief beeld. Ondanks deze uitslag hebben wij er toch voor gekozen een extra server in te richten en de uitzendingen vanuit uw kerk zullen dit weekend dan ook via deze extra server gaan verlopen. Morgen zal de server gereed zijn en wordt de Jozefkerk van de huidige video-server verplaatst zijn naar de extra videoserver.

Wij zullen de uitzendingen zondagmorgen nauwlettend bekijken. Graag vernemen we ook uw ervaringen. Als het voor u mogelijk is om (enige) thuiskijkers te vragen om bij te houden op welk tijdstip en hoe lang het beeld stilstaat te noteren, dan zouden wij dat graag van u ontvangen. Uw ervaringen en notities kunt u ons melden. 

Meldingen graag via onze website doorsturen; zie de "meldknop" links boven aan de startpagina.

 

Waarvoor dank,

Jacko Duker, AVO-team Jozefkerk

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04