Palmpasen kindernevendienst

Door Daan Kraan op 11 april, 2022 - 16:53

‘Hosanna, hosanna, de koning komt….’ Na lange tijd klonk dit lied weer in de Jozefkerk, terwijl er een optocht door de kerk ging van kinderen van de kindernevendienst en de oppasdienst met zelf versierde Palmpasenstokken. Wat was het fijn om zo’n grote groep kinderen weer bij elkaar te hebben.

Tijdens de kindernevendienst luisterden we naar het verhaal van de intocht in Jeruzalem. We legden het verband met ‘fan’ zijn van iemand: een sporter of bekende zangeres. De mensen bewonderen Jezus ook. Ze denken dat hij een goede koning zal zijn, maar Jezus heeft gezegd dat hij niet op aarde zal regeren. Niet zijn fans, maar zijn vijanden krijgen hun zin. Jezus zal lijden en sterven en pas daarna, in de hemel bij God de Vader, koning worden. Hij is geen gewone held, maar de Zoon van God.

De kinderen deden goed hun best bij het versieren van hun Palmpasenstok. Af en toe verdween er wat van de lekkernijen in een mond. Tijdens de optocht door de kerk konden we aan de gezichten van de mensen zien dat niet alleen de kinderen het prachtig vonden.

Namens de kindernevendienst,

Marjolijn Schurer