Oogstdienst “Een goede oogst”, 01 november 2020

Door Daan Kraan op 1 november, 2020 - 14:33

Tijdens oogstdiensten in het (recente) verleden, stonden veel fruitbakjes, gemaakt door de diaconie soms met de hulp van kerkjongeren, op het podium van de Jozefkerk opgesteld.

Deze fruitbakjes waren dan bestemd voor o.a. aan huis gebonden mensen, zieken en oude gemeenteleden. Hoe anders was nu de invulling van de oogstdienst van zondag 01 november.

Fruitbakjes waren niet in de kerk aanwezig tijdens de dienst, ze waren er helemaal niet zelfs. In plaats van fruitbakjes had de diaconie een andere manier gekozen om een boodschap van God bij de mensen te laten bezorgen. Een boodschap van dankbaarheid in de vorm van een kaartje, waarmee Gods schepping ons steeds weer zegent. Zo blijven we toch als kerk en Gods gemeente, met elkaar verbonden.

De oogstdienst van vandaag, had ook te maken met het feit dat we dankbaar zijn, dat een aantal mensen, opnieuw, “ja” zeiden om in Gods wijngaard te kunnen werken, als dan niet in een officieel ambt.

De oogstdienst van vandaag kunt u terug zien via de link https://www.youtube.com/watch?v=75vgqaoFn7g.

Op de foto, het kaartje dat is toegezonden aan alle gemeenteleden van onze kerk.