Nieuwjaarswens

Door Jacko Duker op 1 januari, 2022 - 00:00

Opnieuw bevinden we ons in een periode van een harde lockdown. De verwachtingsvolle tijd van Advent werd in het zicht van het grote feest van licht en hoop door corona-maatregelen bruut doorkruist. Het Kerstfeest hebben we in onze vieringen niet met die luister kunnen bijzetten zoals we dat normaliter zo graag willen op deze hoogtijdagen. Wij hopen dat u in eigen, kleine kring het Kerstfeest wel heeft gevierd en u zich via de livestream, radio of televisie verbonden wist met andere gemeenteleden, met uw vertrouwde wijkkerk, met onze Protestantse Kerk Assen, met Christenen wereldwijd.
Inmiddels zijn we bijna geruisloos uit het oude naar het nieuwe jaar overgestapt. Gebruikelijk wensen we elkaar bij de jaarovergang alle goeds, veel geluk, gezondheid, veel heil en zegen toe voor het nieuwe jaar. Lukt ons dat nu deze keer ook voor het jaar Anno Domini 2022? In de onzekerheid over ‘wat de toekomst brengen moge’, welke dompers corona nog meer in petto heeft en wat we dit jaar als wijken en PKA als geheel wel en niet kunnen, schrijven wij onze nieuwjaarswens eveneens met enige schroom. Toch willen wij u een goed 2022 toewensen, privé en in kerkelijke kring. Laten we verbonden met elkaar, (online) vierend, biddend, (thuis) zingend en omziende naar elkaar het nieuwe jaar ingaan, gedragen door de hoop en het licht van het Kerstfeest. Mogen wij ons als Dietrich Bonhoeffer in moeilijke tijden omgeven weten door goede machten en trouw. U vindt zijn indrukwekkende gedicht, geschreven in gevangenschap rond de jaarwisseling 1944-1945 in Lied 511. Het laatste couplet geven wij u hier graag mee.

In goede machten liefderijk geborgen
verwachten wij getroost wat komen mag.
God is met ons des avonds en des morgens,
is zeker met ons elke nieuwe dag.

Diedrik Pepping, voorzitter kerkenraad De Drieklank
Dick Brouwer, voorzitter kerkenraad Jozefkerk