Metamorfose Jozefkerk

Door Jacko Duker op 30 september, 2021 - 23:24

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn de Jozefkerk staat in de steigers dat geld wel voor binnen als voor buiten. Binnen hebben we de wand van het liturgisch centrum een nieuwe verfrissende kleur gegeven. De schilders die buiten bezig zijn hebben ons geholpen met de kleur die binnen heel mooi zou staan. Daarbij was wel een belangrijke voorwaarde, de kleuren dienden geschikt te zijn voor de de camera's van ons AVO team. De voorwaarde voor mooie beelden van mensen, groepen en individuen is dat ze goed zichtbaar zijn tegen een achterwand; dat ze tot leven komen. Daarmee vielen de lichtere kleuren af en hebben we contact gezocht met de kleuren van de nieuwe stoelen en ons vertrouwde plafond.

Tegelijkertijd hebben we ook verlichting aangebracht die als RGBW verlichting alle kleuren van de regenboog kunnen laten zien. De verlichting is bedoeld voor de gewone activiteiten om accenten in het gebouw aan te lichten, denk aan het invullen van de bogen op de achterwand van de kerkzaal, denk aan het aanlichten van het podium.

Met deze verlichting zijn we nu in staat om bijvoorbeeld de sfeer die past bij het liturgisch jaar ook in de kerkzaal te gebruiken. Daarnaast kunnen we bij evenmenten en concerten of jeugddienst op zoek gaan naar zeer opvallende kleurschakeringen passend bij het moment.

We kijrgen veel positeve reacties binnen en we kunnen echt zeggen Jozefkerk wat ben je mooi.
De realisatie van deze modernisering van de kerkzaal was niet mogelijk zonder een legaat dat we gekregen hebben voor ter verbetering van de Jozefkerk. Wat zijn we dan ook blij dat mensen aan ons denken!

We hebben nog veel meer plannen, het zou mooi zijn als we die ook kunnen verwezenlijken, daar kunt u nu of later een steentje aan bijdragen want zo houden we samen de kerk en het gebouw een levend monument en inzetbaar voor kerk en stad. Kom je eens kijken naar het eindresultaat. Hieronder alvast enkele foto's

Groen

Rood