"Kerken in kaarslicht 2021", terugblik

Door Daan Kraan op 9 november, 2021 - 21:07
Kerken in kaarslicht, 2021

De Rooms Katholieke Mariakerk aan de Dr. Nassaulaan en de Protestantse Jozefkerk aan het kerkplein waren ook dit jaar weer sfeervol verlicht, bijna traditiegetrouw, op vrijdagavond 05 november dit maal.

Een groot aantal vrijwilligers had weer de handen uit de mouwen gestoken om dit sfeervolle evenement te realiseren. Een pittige klus, immers ongeveer 5000 lichtjes moesten worden aangestoken…. Het was droog, dus de vlammetjes die de kerken met elkaar verbonden, konden ook branden.

Het eindresultaat van alle inspanningen was ook dit jaar weer sprookjesachtig mooi, mooier dan de foto’s laten zien. De sfeer in beide kerken was ook erg fijn, rustig, bijna sereen. In de Jozefkerk werd op het Van Dam orgel muziek gespeeld door Joachim Martijn dat bijdroeg aan de sfeer.

Ook in de Mariakerk werd muziek ten gehore gebracht. Bij beide kerken kon ook nog genoten worden van een glaasje glühwijn, koffie en warme chocolademelk.

De bezoekers van dit prachtige evenement genoten met volle teugen. Ook het vermelden waard, een paar verkeersregelaars droegen zorg voor het veilig oversteken van de bezoekers op de weg. Ook zij verdienen een welverdiende pluim voor hun inzet.

Klik op de grote foto, om meer foto’s te kunnen bekijken. Op de kleine foto ziet u, zie jij, René de Vries en Dick Brouwer, 2 kartrekkers van het evenement.

Daan Kraan