Informatie rondom concerten & activiteiten in de Jozefkerk (organisatie SCA)

Door admin op 11 februari, 2015 - 22:38

Geschiedenis Jozefkerk

De Hervormde Gemeente Assen kerkte al vanaf het begin van de 17e eeuw in de (voormalige) Kloosterkerk, Mariakerk of Abdijkerk, het vroegere bedehuis van het verdwenen klooster Mariencamp aan de Brink, toentertijd in de volksmond ‘De Oude Kerk’ genoemd. Door de jaren heen bleef de gemeente groeien, waardoor de Abdijkerk op een gegeven moment te klein werd. Nadat de Abdijkerk in de 18e eeuw al een aantal malen was vergroot ging men vanaf 1840 daadwerkelijk aan de slag met de realisatie van een nieuwe, grotere kerk.

Vul dit huis met uw Glorie

02 nov, 19:30

Stichting Presence maakt een landelijke concertreeks in oude, toonaangevende kerken, één kerk per provincie. Georganiseerd door Stichting Presence samen met Hans Maat/Evangelisch Werkverband PKN en de band InSalvation, schrijver van het lied ‘Vul dit huis met Uw glorie’.

Andere kerken zijn bijv. Sint Janskerk (Gouda), Martinikerk (Groningen), Bavokerk (Haarlem) en Grote Kerk (Den Bosch). Ze maken een tour langs vrijwel alle provinciale hoofdsteden en de mooiste kerkgebouwen van Nederland.

Op 2 november ontvangen zij u graag in de Jozefkerk, zie hier verder.

Het doel van Presence is Gods aanwezigheid zichtbaar maken in de levens en roepingen van mensen, in de kerk en op plekken van invloed in ons land.

Gratis kaarten kunt u hier bestellen.

Laatste informatie activiteiten