Informatie rondom concerten & activiteiten in de Jozefkerk (organisatie SCA)

Door admin op 11 februari, 2015 - 22:38

Geschiedenis Jozefkerk

De Hervormde Gemeente Assen kerkte al vanaf het begin van de 17e eeuw in de (voormalige) Kloosterkerk, Mariakerk of Abdijkerk, het vroegere bedehuis van het verdwenen klooster Mariencamp aan de Brink, toentertijd in de volksmond ‘De Oude Kerk’ genoemd. Door de jaren heen bleef de gemeente groeien, waardoor de Abdijkerk op een gegeven moment te klein werd. Nadat de Abdijkerk in de 18e eeuw al een aantal malen was vergroot ging men vanaf 1840 daadwerkelijk aan de slag met de realisatie van een nieuwe, grotere kerk.

Stef Tuinstra

04 jul, 20:00

Toporganist Stef Tuinstra bespeelt het Van Dam Orgel in de Jozefkerk in Assen 

Op donderdagavonden 4 juli start de reeks zomer orgelconcerten in de Jozefkerk. Op die avond bespeelt de bekende organist Stef Tuinstra het Van Dam Orgel. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 10.00.

Voor Stef Tuinstra is het 4 juli een thuiswedstrijd. Hij was adviseur tijdens de grote restauratie van het orgel en kent het instrument dus door en door. “Het Van Dam Orgel klinkt na de recente restauratie weer ongeveer zoals dat in 1896 door van Dam bedoeld was,” zegt Tuinstra. “Ik heb het programma samengesteld als een historisch-stilistische bloemlezing naar aanleiding van de bouwtijd van het Van Dam-orgel.” Met name de orgelwerken van Mozart en Mendelssohn komen nu fraai tot hun recht. Maar ook Bach’s beroemde Toccata klinkt wonderwel ‘barok’ op dit in wezen toch enigszins romantische orgel. 

Het programma bestaat uit onder andere, 
Toccata und Fuge, Johann Sebastian Bach(1685-1750); 
Allegro und Fuge, Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791);
Vier delen uit Sonate op. 65, Felix Mendelssohn Bartholdy(1809-1847);  
Grande offertorio per organo o piano forte, Gaetano Donizetti (1797-1848); 
Improvisatie – Koraalpartita, Stef Tuinstra (* 1954)  

                                                             

Urker Mans Formatie geeft weer een zomerconcert in de Jozefkerk in Assen

06 jul, 19:30

Op zaterdag 6 juli 2019 treedt de Urker Mans Formatie weer op in de Jozefkerk in Assen. De zangers, gekleed in de traditionele Urker dracht, laten hun luide stemmen graag klinken in het monumentale kerkgebouw. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 18,50.

 

Het achtste seizoen     

De Urker Mans Formatie, opgericht in 2012, presenteert dit jaar haar achtste zomer seizoen. Het welluidende repertoire dat zij ten gehore brengen bestaat, globaal genomen, uit drie genres, namelijk geestelijke liederen, klassieke werken en populair repertoire. 

Martin Mansis sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid en passie vormt hij een geheel van de stemmen en geeft daarnaast iedere zanger gelegenheid een solo ten gehore te brengen. 

 

Instrumentale begeleiding     

De vaste begeleider is Mark Brandwijkdie zowel het orgel als de vleugel bespeelt. Zijn muzikale kwaliteit blijkt niet alleen uit de begeleiding van de zangers, maar uit zich ook in het spelen van instrumentale solo’s. Twee van de zangers bespelen bovendien een instrument. Een taragot (Roemeense blaasinstrument) en een altviool, waardoor het programma nog meer dynamiek krijgt. 

In het programma worden onder andere De Haven van Rust, Liefde, Landerkennungvan Grieg en Sanctusvan Gounod ten gehore gebracht.

 

Een verzamel-cd OP REISmet veelgevraagde hoogtepunten, is tijdens het concert te koop, evenals de dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde,’ waarop het vissersleven wordt verbeeldt in zang en beeld

 

Zaterdag 6 juli, aanvang 19.30 uur. 

Toegang,€ 18,50. Online en bij reservering € 17,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.                                                                    ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 14,=.

Reserveren    : www.martinmans.nlof op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. 

Laatste informatie activiteiten

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04