Informatie rondom concerten & activiteiten in de Jozefkerk (organisatie SCA)

Door admin op 11 februari, 2015 - 22:38

Geschiedenis Jozefkerk

De Hervormde Gemeente Assen kerkte al vanaf het begin van de 17e eeuw in de (voormalige) Kloosterkerk, Mariakerk of Abdijkerk, het vroegere bedehuis van het verdwenen klooster Mariencamp aan de Brink, toentertijd in de volksmond ‘De Oude Kerk’ genoemd. Door de jaren heen bleef de gemeente groeien, waardoor de Abdijkerk op een gegeven moment te klein werd. Nadat de Abdijkerk in de 18e eeuw al een aantal malen was vergroot ging men vanaf 1840 daadwerkelijk aan de slag met de realisatie van een nieuwe, grotere kerk.

Harm Hoeve geeft laatste zomerorgelconcert in de Asser Jozefkerk

29 aug, 20:00

Donderdag 29 augustus vindt alweer het laatste zomerorgelconcert plaats op het majestueuze Van Dam Orgel in de Jozefkerk in Assen. De muzikale alleskunner Harm Hoeve uit Rouveen verzorgt het afsluitende concert. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 10.

Harm Hoevespeelt onder andere,Johan Bredewout(1959), Fantasie “Komt nu met zang”en Aria en koraal “Beveel gerust uw wegen.”Johann Sebastian Bach (1685-1750) “Fuga-gigue”; Krebs Johann Ludwig(1713-1780), Trio in Es, Adagio en Vivace; Alexandre Guilmant(1837-1911), “Marche Funèbre et Chant Séraphique”(Dodenmars en Engelenzang). Het concert wordt besloten met een “Koraalfinale” van Harm Hoevezelf.

Harm Hoeve (Rouveen, Staphorst 1964). Via de muziekschool en het conservatorium in Zwolle werd hij opgeleid tot docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversummer conservatorium studeerde hij piano bij Matthijs Verschoor. Hij volgde orgellessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland brachten hem naar Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk. Harm Hoeve is actief als dirigent van verschillende koren.

Donderdag 29 augustus, Jozefkerk Assen, aanvang 20.00 uur, toegang € 10,-

Laatste informatie activiteiten