Ik stuntel en kom boven

Door Jacko Duker op 28 maart, 2019 - 22:27

Diederik Stapel gast bij Zin-in-Zondag

Diederik Stapel was jarenlang een bekende wetenschapper die met zijn onderzoeksresultaten regelmatig de media haalde. Zo toonde hij aan dat vleeseters egoïstischer zijn dan vegetariërs. Toen bleek dat hij veel van zijn onderzoekgegevens had verzonnen, viel hij van zijn voetstuk. Hij is geen professor meer, kreeg ontslag bij de universiteit en werd massaal uitgekotst.

Sindsdien probeert hij met vallen en opstaan een nieuw leven op te bouwen. Hij heeft geleerd van zijn fouten en schreef een paar boeken over de levenslessen die hij heeft opgedaan. Hij houdt lezingen om over zijn ervaringen te vertellen, hoe het zover kon komen en wat hij ervan over heeft gehouden.

In het kader van de Maand van de Filosofie met het thema Ik stuntel dus ik ben, is hij uitgenodigd om zijn verhaal te doen bij de Zin-in-Zondag bijeenkomst op 7 april in De Bron. Hij zal worden geïnterviewd over het proces dat hij sinds zijn val heeft doorgemaakt. Wat betekenen de woorden schuld en schaamte voor hem? Hoe kun je jezelf rehabiliteren en weer recht in de ogen kijken? Welke rol speelt de buitenwereld daarbij? Het zijn vragen die aan de orde zullen komen. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen uit het publiek te stellen.

De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door Kees Richters. Ook is er weer een filmfragment bij het thema dat wordt toegelicht door Gerard Alberts.

Om 10.30 uur is er koffie en de bijeenkomst wordt van 11 – 12.15 uur gehouden en is vrij toegankelijk.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04