Feestelijke heropening na verbouwing en restauratie Jozefkerk.

Door Daan Kraan op 30 augustus, 2019 - 21:14
Heropening Jozefkerk

Eindelijk was het dan zover, de restauratie en verbouwing van de Jozefkerk was klaar. De verf was droog, de achterzalen ingericht met nieuw fris meubilair, de bovenzalen, het kerkelijke bureau, alles was gereed, net als de prachtige bloemstukken die waren gemaakt voor deze feestelijke dag.

En vandaag, 30 augustus 2019 vond dan ook de heropening plaats van de gerestaureerde en verbouwde Jozefkerk, in feestelijke sfeer, waarin ensemble Fluitique zorgde voor muzikale omlijsting van deze prachtige dag. Diverse sprekers waren uitgenodigd om te vertellen vanuit diverse invalshoeken over de ingrijpende operatie. De Jozefkerk is klaar voor de toekomst en meer, denk dan aan het gebruik van de kerk voor niet-kerkelijke activiteiten zoals vergaderingen, concerten, maar ook het gebruik van de kerk door een groep Palestijnse mensen. Kortom een kerk met een veelkleurig gezicht.

De officiële opening vond plaats door het onthullen van een gedicht, door Willen van de Vrede en Jenneke Span, in samenwerking met Jasmijn Beekman en Lydia Bakker. De tekst van het gedicht leest u hieronder. Vanavond houdt de kerk “Open huis”, voel u welkom!

Centraal en Pontificaal

staat hij nou

de Jozef Kerk

na heel veel werk

aan orgel en het zijgebouw

om in weerwil

van het leven voor nu en voor dezen

een uitnodigend

Godshuis te wezen

getuigend

van Gods

liefde en trouw

dáárom

wie je ook bent

weet je in dit huis

door God

gewild en gekend

Abel Jagersma

Klik op de foto om meer foto's te zien.