Examenvoorbereiding Vmbo leerlingen in de Jozefkerk

Door Daan Kraan op 31 maart, 2021 - 21:12

Er was vroeger volgens de Bijbel een herberg waar geen ruimte was voor twee sleutelfiguren uit het Bijbelse verhaal. De herberg was vol en dus moesten Jozef en Maria naar de bekende stal. Het lijkt een klein beetje op het verhaal van het Gomarus College in Assen, dat op zoek was naar meer ruimte voor de vmbo-leerlingen om zich coronaproof optimaal voor te bereiden op de examens.

"Maar in deze herberg was wél plek", lacht de enthousiaste ouderling-kerkrentmeester Thijs Zwiers, die de leerlingen sinds deze week met open armen ontvangt.

Hoe komt een middelbare school in een kerk terecht voor lessen? Nou, dat is vrij simpel: dankzij de conciërge van de school. "Het lesgeven op anderhalve meter zorgt ervoor dat onze klassen gehalveerd zijn. Dus waren we op zoek naar een rustige plek waar onze leerlingen zich kunnen voorbereiden op het examen", begint mentor Joop Riemer te vertellen.

"En toen kwam onze conciërge met het idee van de Jozefkerk. Hij had daar wat contacten en eigenlijk was het bijna in een avond geregeld", aldus Riemer. De kerk was meteen positief, want volgens de ouderling-kerkrentmeester past het bij de Jozefkerk, die volgens Zwiers graag midden in de samenleving wil staan. "Daar horen ook allerlei andere activiteiten bij naast het zondags de dienst houden", legt hij uit.

Tekst: Ronald Oostingh