Een herder bezoekt de Jozefkerk…

Door Daan Kraan op 26 december, 2022 - 20:02

Niet zomaar een herder verscheen op het toneel van de kerk tijdens de dienst op 1e Kersdag….. het was niet minder dan Johannes de Doper!

Uit het niets stond hij op het toneel en vertelde over zijn visie op het leven, in het licht van Kerstmis. Hij betrok de kerkgangers op een actieve manier in de dienst. Zo had hij honger, maar wat sprinkhanen had hij wel bij zich en dat leste zijn honger en hij vroeg of er nog andere mensen een sprinkhaan wilde proeven en ja, dat gebeurde! Johannes de Doper nam ons mee in het landschap van het geloof, met bergen en dalen, angsten, maar ook met goede raad om de draad van het leven verder vorm te geven.

En ja, hoe kan dat beter door te vieren dat God Zijn Zoon, in de wereld geboren liet worden. Een betere en mooiere leidraad voor mensen zou je niet kunnen bedenken, zo heeft God de wereld lief.