Dienst van Jonge Kerk, “het goede leven”

Door Daan Kraan op 20 september, 2020 - 19:44

Vandaag, zondag 20 september, vierden we in de Jozefkerk een dienst met een bijzonder karakter. Een dienst van de Jonge kerk, tevens de startdienst voor het nieuwe seizoen. Fijn dat er ook weer mensen de dienst in de kerk konden bijwonen, naast de online uitzending, ook al was het op kleine schaal.

Het goede leven, tja waar staat dat voor? Wat betekent het voor jou of u? Is het leven alleen maar goed als je lekker op vakantie kunt gaan met familie of vrienden, lol maken met collegae, buurvrouw of buurman? Leef maar voor de vuist weg, feest er lekker op los, eet en drink lekker met het “lang leve de lol” gevoel….

Is dat dan echt alles?

Gezien door de bril van God is “het goede leven”, meer dan alleen maar genieten van het leven, zoals hierboven geschetst. In “het goede leven” zoals God bedoelt, is plaats voor rust, en ook ruimte om met God samen te zijn. Hij wil er voor je zijn, in de kerk, maar niet alleen maar daar, maar juist in je hart. Het is goed daar stil bij te staan, open te staan voor wat God met u en jou voor heeft, hoe Hij wil dat je leven goed is.

Vijf tieners, Mathias Bruinsma, Thijs Duker, Rosalie Hoekstra, Roelof Jan Noppers en Thijs Wassink, maakten de overstap van de kindernevendienst naar de tienerdienst. Ook die overstap is een onderdeel van “het goede leven” zoals God dat graag ziet. Met de overstap zegt Hij, je bent ook nu welkom, ik zal er ook nu weer voor je zijn.

Voorgangers in de dienst van vandaag waren Daniël Kehanpour en ds. Ron Koopmans.

Annemargriet Hopman, Marloes Muller, Danee van Eerde en Radjin, zoon van Annemargriet Hopman, verzorgden de fijne muzikale omlijsting van de dienst.