Diaconie Jozefkerk shopt voor de Voedselbank.

Door Daan Kraan op 30 mei, 2019 - 20:16

U bent het al een aantal jaren van ons gewend: iedere 3e dinsdag van de maand nemen wij voedsel in voor de Voedselbank. Velen van u doen hier aan mee. Hiervoor hartelijke dank!! Naast de goederen ontvangen wij ook giften. Sommigen van u vinden het prettiger om een financiële bijdrage te geven. Ook hiervoor hartelijke dank. Vorig jaar in maart hebben wij van de ontvangen giften inkopen gedaan en aan de Voedselbank geschonken. Vanaf maart 2018 is het bedrag aan giften door uw bijdragen weer behoorlijk opgelopen. En daarom zijn wij weer op pad gegaan om van deze giften boodschappen te kopen voor de Voedselbank. Vooraf hebben we eerst met de Voedselbank overlegd waar vooral behoefte aan bestond. Er was vooral behoefte aan pakken koffie van 250 gram, houdbare melk, thee, pannenkoekenmeel, aardappelpuree, macaroni en macaronikruiden en rijst. Als het maar lang houdbaar is.

Op zaterdag 18 mei stonden diakenen Hennie Kosse, Wim van Haren, Rinke van Veen en Henk Tibben om 9.00 uur klaar bij de Jumbo aan de Nobellaan om de inkopen te doen. We hadden vooraf met de Jumbo al een ‘wensenlijstje’ doorgegeven. Dit stond keurig verpakt voor ons klaar. Daarnaast zijn we met een karretje door de winkel gegaan voor wat extra artikelen.

Nu zaten we met een praktisch probleem waar deze artikelen te laten. Door de verbouwing konden we ze niet in de hal van de kerk kwijt. Daarom hadden we een afspraakje gemaakt met de Voedselbank om het bij hun af te leveren aan de Brunelstraat 77. De foto is daar gemaakt en al te zien geweest in de kerkdienst van 18 mei. De Voedselbank is zeer erkentelijk voor onze bijdrage en de artikelen worden de week daarop gelijk aan 250 adressen uitgedeeld.

Ter afsluiting hebben wij nog een rondleiding door het gebouw gehad en zijn we bijgepraat over de werkwijze van de Voedselbank. Het werd ons daar wel duidelijk dat inzameling nog steeds broodnodig is en wij in Assen door moeten blijven gaan met inzamelen onder het motto samen delen.

Henk Tibben, voorzitter diaconie.