Creatieve diakenen aan de slag in de Opstandingskerk

Door Daan Kraan op 13 februari, 2020 - 19:33

De ontvangst was allerhartelijkst op woensdagavond 12 februari in de Opstandingskerk. De geur van koffie hing al in de entree van de kerk. Een aangenaam begin om met diakenen, uit diverse wijkgemeenten binnen de PKA, aan de slag te gaan.

Het thema “Diaconale stof tot nadenken”, was de leidraad van deze gezellige avond. Gerard Schoep van de werkgroep “Economie & Geloof” hield een korte inleiding over dit thema. Na de inleiding was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Kleurige lappen stof, stiften, garens in diverse kleuren, het was er allemaal om kunstwerken van stof te maken.

Er werd geplakt, geniet, maar ook genoten, geknipt, gelachen en gepraat, maar natuurlijk ook nagedacht over ideeën om stof, b.v. gebruikte kleding, weer op een goede manier voor de medemens in te zetten. Het idee van een modeshow die gebruikte kleding laat zien, kan een idee zijn om deze kleding op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Over dit idee en nog een aantal andere ideeën wordt nog nagedacht, wordt vervolgd. Heeft u of heb jij een creatief of leuk idee? Deel uw/je idee dan met een diaken, wie weet krijgt het navolging!

Via de Scippio kerkapp kunt u een fotoreportage bekijken, bij de rubriek “foto’s, Prot. Kerk Assen”.