Collecte werelddiaconaat "Oeganda", 02 februari

Door Daan Kraan op 14 januari, 2020 - 22:43

In het noorden van Oeganda is het niet gemakkelijk om voedsel te verbouwen. Door de wereldwijde klimaatverandering gedraagt het weer zich steeds grilliger: soms is er droogte, soms staan de velden onder water.

In samenwerking met de Kerk van Oeganda steunt Kerk in Actie boerengezinnen in hun strijd om het dagelijks bestaan. De boeren leren nieuwe landbouwtechnieken en bewaren hun oogst beter. Ze vormen coöperaties en spaargroepen. Iedereen legt geld in en om de beurt kan iemand het hele bedrag gebruiken voor een grotere (landbouw)investering. Daarmee krijgen boerinnen en boeren de slagkracht om hun productie te verhogen. Ze maken energiezuinige ovens, planten bomen om erosie te voorkomen, leggen visvijvers aan en gaan bijen houden.

Dat is goed voor mens én natuur.

Steunt u boerengezinnen in Noord-Oeganda via de collecte in de kerk, zodat ze droogte en overstromingen het hoofd kunnen bieden!

Van harte aanbevolen!

Stedelijke ZWO