Collecte voor de stichting "ShowerPower"

Door Daan Kraan op 16 december, 2021 - 21:21

Zondag 19 december is de 1e collecte voor de stichting ShowerPower uit Peest.

ShowerPower is een stichting die zich inzet voor vluchtelingen op Lesbos, zie ook het artikel in het Kerkblad.

Op 19 juli waren mensen van ShowerPower tien dagen op Lesbos in het ShowerPowerhuis en spraken met veel mensen. Op Lesbos leven nog ca. 4500 gevluchte mensen in een slecht kamp. De vooruitzichten zijn slecht. Steeds meer mensen krijgen een stempel om naar Athene te kunnen, echter zonder enige vorm van overheidsbijstand, waardoor hele families op straat belanden. De statistieken geven een vertekend beeld: de aantallen mensen in kampen dalen hard, maar zij die op straat moeten leven worden nergens vermeld. Voor Athene alleen zijn dat al meer dan 30 duizend mensen.

Op 10 november vertrok Pieter, penningmeester van ShowerPower, om voor de rechtbank in Athene te verschijnen wegens vermeende mensensmokkel. Op 19 december vertelt hij zijn verhaal in de Adventskerk tijdens de morgendienst. U kunt de dienst via de livestream op een later moment terugkijken.

Uw gift is welkom op NL25RABO0373715579 t.n.v. Protestantse gemeente Assen o.v.v. ShowerPowerDiaconie PGA