Bruisende themadienst “ik ben de beste”…. en jij lekker niet.

Door Daan Kraan op 21 januari, 2018 - 15:18

Op het programma van vandaag stond een themadienst, zoals u en jij eerder al kon lezen op deze site. Voorganger Ds. Joanne Greving uit Beilen, bruisend van energie en plezier startte de themadienst, op een actieve (met een een heuse warming-up!) manier. De toon was meteen gezet en hoe!

De mensen in de kerk werden actief betrokken om te vertellen waarom ze zelf de beste waren in een activiteit of iemand kende die de beste was. Niemand stond vaak op de 1e plaats, maar het is wel de plaats waar je wil staan, de beste zijn op de eerste plaats. Een groot aantal mensen werd uitgenodigd om op het erepodium plaats te nemen en de eerste plaats in te nemen en te vertellen waarom ze de beste waren.

Maar in de wereld van vandaag staat God niet altijd op de 1e plaats, maar die plaats verdient Hij wel. Wij mensen kijken vaak naar ons eigen presteren, en welke rol heeft God dan nog? Kan Hij ook op een ereplaats rekenen? Hij immers is er voor ons, Hij geeft Zijn liefde aan ons en Hij zet zichzelf niet op de 1e plaats. Goed kijkend naar wat Hij voor ons mensen deed en doet, betekende, betekent en zal betekenen in de (nabije) toekomst is er maar één plaats waar Hij kan staan op het erepodium, juist op de 1e plaats.

Op de foto vertelt Thijs Duker waarom hij de beste is (in judo) en waarom hij dus op de 1e plaats staat.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte middels RSS

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04