Afgelast: Oratorio de Noël

Door Jacko Duker op 27 november, 2021 - 18:53

Kerstconcert COV 10 december Jozefkerk afgelast

Na de persconferentie van premier Mark Rutte kwamen het bestuur van de Christelijke Oratoriumvereniging (COV) en het bestuur van de st Culturele Activiteiten Jozefkerk (st.SCA) tot de conclusie dat de kerstuitvoering van de Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns op 10 december a.s. in de Jozefkerk niet door kan gaan.

En weer is een poging van de st. SCA om een concert te organiseren onderuitgehaald door het corona-virus.

En weer komen de vele uren die door de leden van de COV in het oefenen zijn gestoken, helaas, niet tot uiting.

--------------oorsprokelijke aankondiging -----------------

De COV zingt Oratorio de Noël op weg naar het kerstfeest

Vrijdag 10 december voert de Christelijke Oratorium Vereniging (COV) de Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns (1835 – 1921) uit in de Jozefkerk te Assen. Het is een cantate-achtige compositie voor solisten, koor en orgel. Hij voltooide dit oratorium tien dagen voor de première op Kerstmis 1858. Camille Saint-Saëns was in die tijd werkzaam als organist in de beroemde kerk Madeleine in Parijs.

De COV zingt op 10 december het Oratorio de Noël van Saint Saëns, een prachtige uitvoering van het verhaal van Kerstmis. Het werk zal uitgevoerd worden door Kitty Bazalgette (sopraan), Marijke Beute (alt), Sophia Faltus (mezzosopraan), Michel Nonhebel (bariton) en Twan van der Wolde (tenor). De muzikale begeleiding op het Van Dam orgel is door Peter Cramer. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marion Bluthard.

Het stuk is gebaseerd op het kerstverhaal uit Lucas 2 aangevuld met teksten uit Johannes, Jesaja, Klaagliederen en Psalmen. Het is geen zoetsappig Kerstverhaal, soms donderend, soms dreigend, maar er zijn ook delen met de sfeer van volle aanbidding, van smachten, van jubelend en vol van belofte.De COV bestaat in 2022 negentig jaar. De uitvoering van Oratorio de Noël is voor het koor de aanloop naar een reeks concerten in het jubileumjaar. Op het programma staan dan Lux Aeterna van Morten Lauridsen en muziek van Vivaldi, Haydn en Rossini.

De kaarten, kosten € 22,50, en zijn te bestellen via IBAN NL70 RABO 0158 7140 75 t.n.v. Chr. Oratorium Vereniging Assen en telefonisch via: 06 11372513 en via de koorleden.

Vrijdag 10 december, Jozefkerk Assen Kerkplein/Collardslaan.
Aanvang 20.00 uur.

Coronabewijs, digitaal of op papier en identiteitsbewijs verplicht !

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04