Actie tbv Restauratie Van Dam orgel

Door Jacko Duker op 10 december, 2015 - 21:49

Adde parvum parvo magnus acervus erit

is de slogan waarmee we diverse financiële acties onder uw aandacht willen brengen. Publius Ovidius Naso (geboren 20 maart 43 v.Chr.) kon niet bedenken dat anno 2015 zijn gezegde: Voeg een beetje bij een beetje en je hebt een grote berg het thema van deze acties is t.b.v. het fonds voor de restauratie van ons orgel. Ovidius behoort tot de grote dichters uit het Augusteïsche tijdvak en hij wordt beschouwd als een van de canonieke dichters van de Latijnse literatuur. Bijna 35 jaar na de laatste restauratie is het orgel opnieuw aan renovatie toe, met name de blaasbalg, herstel van mechanieken, beschadigingen, kleurstelling en het aanbrengen van nieuw bladgoud.
Om het een en ander te kunnen realiseren hebben we naast diverse sponsoren en subsidies ook uw steun nodig. Wij doen daarom een beroep op u. Draagt u uw steentje bij om restauratie van dit klinkend monument mogelijk te maken?

De volgende financiële acties hebben we voor u. Met de komende feestdagen voor de boeg leuke presentjes en een heerlijke versnapering.

Met uiterste precisie worden de passe partouts door de medewerkers van Daat Drenthe, Plan- Support Grafisch Centrum en Boekbinderij vervaardigd. Het geheel wordt voorzien van een prachtig bewerkte foto van onze Jozefkerk. Een sieraad in elke huiskamer. Of gewoon als aardigheidje om weg te geven. Er wordt een beperkte oplage gemaakt. U kunt kiezen uit 3 formaten. Op=Op. In de kerk in de hal aan de Collardslaan zijn bestelformulieren aanwezig. Ook een berichtje aan uw scriba behoort tot de mogelijkheden. Achterop deze nieuwsbrief treft u de prijslijst aan van de diverse artikelen.
De schuifpuzzel is een puzzel op een bord van 4 keer 4 vierkante velden met 15 verschillende tegels en een leeg veld. In de begin positie staat op de 15 tegels de Jozefkerk afgebeeld. Steeds kan een tegel naar het lege veld worden geschoven, waarmee de plaats van de tegel en die van het lege veld dus worden verwisseld. Het spel is om eerst tegels een groot aantal keer te verschuiven, zodat ze in een schijnbaar willekeurige volgorde op het bord staan, om daarna de tegels weer in de goede volgorde op het bord terug te schuiven. De puzzel is vaak zo geconstrueerd dat je alleen kan schuiven, en niet kan "valsspelen" door een tegel op te tillen. Prijs per puzzel € 3,00
Merlot huiswijn Merlot is een enorm populaire en klassieke druif uit de Bordeaux. Merlot geeft zachte en fluwelige smaken. Deze wijn combineert voortreffelijk met diverse gerechten. Prijs per fles €6,00 vanaf 6 flessen en meer € 5,00
Graag straat, postcode en woonplaats opgeven
graag uw telefoonnummer opgeven waarop u bereikbaar bent.