175ste verjaardag Jozefkerk

Door Daan Kraan op 30 april, 2023 - 17:30
175ste verjaardag Jozefkerk

Een verjaardag vier je meestal met vrienden, kennissen of goede bekenden toch? Maar een verjaardag vieren van een kerkgebouw? Neen, zou je zeggen, of toch wel?  "Ja" dus!
Op zondag 30 april vierde de Jozefkerk haar 175ste verjaardag. Een prachtig moment om bij stil te staan. Dus tijd voor een feestje.

Dat feestje begon al bij de ingang aan de Collardslaankant van de kerk. Bij de ingang stond een feestelijk boeket bloemen om de mensen te verwelkomen. In de keuken werden de bestelde, feestelijke compouchen met een afbeelding van de toren van de kerk daarop afgebeeld, klaargezet.
Ook in de kerk stonden prachtige, met zorg gemaakte bloemstukken op het podium.

De voorzitter van de kerkenraad, Dick Brouwer, vertelde een stukje geschiedenis over de kerk. Ook Ds. Elly Veldman stond tijdens de eredienst stil bij de verjaardag van de kerk, een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar plezier maken, trouwen, rouwen, gesprekken voeren. Een plaats voor gebed, een plaats waar wordt gedoopt, maar natuurlijk ook een plaats waar we zijn om stil te zijn voor God en Hem te kunnen loven en eren.

De Jozefkerk, een kerk met een mooi verleden, maar ook een kerk met toekomst. Een kerk om met recht trots op te zijn! Zoals Dick Brouwer verwoordde, "Op naar de 200ste verjaardag van de Jozefkerk".

Klik op de foto om meer foto's te kunnen zien.

Daan Kraan
 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04