Komende diensten

zo 29 apr, 10:00 Dhr. Arjen Zijderveld
zo 06 mei, 9:30 Ds. Ron Koopmans

Recente inhoud

Welkom op de website van de Jozefkerk

Het ruime lichte gebouw van de Jozefkerk in Assen is het thuis van een warme en levendige wijkgemeente.

Een gemeenschap met oog voor traditie, maar eigentijds en midden in de samenleving. Jong en oud vinden hun voeding in zondagse diensten tot Gods eer, en in de vele activiteiten die door de weeks plaatsvinden.

Op deze site vindt u een overzicht, en een uitnodiging tot meedoen voor ieder die dat wil.

Ron Koopmans, predikant

Kerkelijk Informatie Punt Mooi Verhaal

Door Jacko Duker op 16 april, 2018 - 22:15

Op dinsdag 24 april besteedt de KRO/NCRV in het programma Met hart en ziel, aandacht aan het Kerkelijk Informatie Punt Mooi Verhaal in Assen. De uitzending staat gepland om 16.10 uur op NPO 2.
Bert Altena, stadspredikant

Voorjaarsmiddag voor ouderen, 13 april 2018.

Door Daan Kraan op 15 april, 2018 - 20:50

De voorjaarsmiddag voor ouderen stond op vrijdag 13 april j.l. in het teken van de zorg voor onze medemens in Albanië. De heer Berend Huizing was bereid gevonden om tijdens deze voorjaarsmiddag voor de ouderen, een presentatie te geven over de hulp die wordt geboden door de Stichting "Hoop voor Albanië".

De heer Huizing vertelde boeiend hoe hij en andere mensen zich hebben ingezet en nog steeds inzetten om de medemensen te helpen in Albanië. Zo vertelde hij met passie, hoe vrachtwagens vol met goederen uit Nederland werden vervoerd, via Italië naar Albanië. De ontwikkeling van dit arme land, zag de heer Huizing langzamerhand verbeteren. De Albanese bevolking maakte en maakt dankbaar gebruik van de diensten van de Stichting "Hoop voor Albanië".  De heer Huizing wilde zijn presentatie visueel ondersteunen met foto's, gemaakt tijdens diverse reizen naar Albanië. Dat kwam helaas niet uit de verf. De foto's zullen op een later moment getoond worden.

Tussen de presentatieblokken was er samenzang, maar ook tijd voor een hapje en een drankje. De mensen genoten zichtbaar. Voor sommige mensen was er ook even tijd, om te praten met Ds. Koopmans.

We kijken terug op een fijne, waardevolle voorjaarsmiddag voor de ouderen.

Op de foto ziet u hoe de heer Berend Huizing, bezig met zijn presentatie.

KerkTV

In de Jozefkerk worden de diensten opgenomen en (vanaf 22 april 2018) uitgezonden via kerkomroep.
De dienst kan of live worden bekeken of u kunt op een ander tijdstip de kerkdienst meebeleven.
Als bezoeker van de Jozefkerk kunt u op onderstaand plattegrond zien waar en hoe u eventueel in beeld komt.
Als u op de afbeelding klikt dan krijgt u nog meer details te zien van de opnamen in de kerkzaal.

Zin-in-Zondag

Door Jacko Duker op 1 april, 2018 - 22:58

Zin-in-Zondag heeft voor 8 april, in het kader van de Maand van de Filosofie, Albert van der Schoot uitgenodigd. Hij noemt zichzelf soms ‘musicosoof’, een fraaie omschrijving voor iemand die zowel filosofie als muziekwetenschappen heeft gestudeerd.

Van der Schoot gaat in op het thema van de Maand van de Filosofie, ‘Verbeelding aan de macht’. Toen de verbeelding zich in de jaren ’60 voornam aan de macht te komen, betrof dat voornemen vooral het maatschappelijke vlak. De samenleving, met de toen bestaande gezagsverhoudingen, werd als verstikkend en fantasieloos ervaren. De verbeelding moest zorg dragen voor een alternatief; ze moest iets aanwezig stellen, dat ‘in het echt’ niet bestond. Verbeelding en werkelijkheid stonden hier tegenover elkaar. Onze spreker ziet dat anders; de verbeelding biedt niet alleen een alternatief voor de werkelijkheid, maar is er zelfs een voorwaarde voor: zonder verbeelding geen werkelijkheid.

Na de voordracht van Albert van der Schoot is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Dat kan ook nog ná de bijeenkomst, bij de Zin-in-Zondag after party in Café Lodewijk Napoleon, met luncharrangement, vanaf 12.30 uur.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28. We beginnen om 11.00 uur en een half uur voor aanvang is de koffie klaar. Kees Richters zal het geheel weer muzikaal omlijsten en Tryanka Westra zal weer een gesproken column presenteren die aansluit bij het thema.

Wilt u meedoen met de lunch, dan dient u zich op te geven via secretariaat@vvvassen.nl. De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Samaritaan zoekt bestuursleden.

Door Daan Kraan op 31 maart, 2018 - 16:08

Stichting de Samaritaan verzorgt nu bijna 15 jaar een warme maaltijd voor dak en thuislozen en bijstandsgerechtigden. Dat doen we in de Open Hof met een team van 25 vrijwilligers.

De stichting helpt mensen verder op allerlei gebied met b.v. huisvesting en hulp bij schulden. Op dit moment richt de stichting zich voornamelijk op de maaltijdvoorziening. In de statuten van de stichting staat: “De Samaritaan stelt zich op grondslag van de Bijbel en verricht haar activiteiten vanuit de opdracht van de Heer Jezus Christus om vanuit Zijn liefde en bewogenheid zorg te dragen voor de naaste”

Net zoals iedere stichting heeft ook de Samaritaan een bestuur. Dat bestuur bestaat uit drie personen. Vier keer per jaar is er een bestuursvergadering en éénmaal per jaar een vrijwilligersavond die voorbereid en geleid wordt door het bestuur.

De beide oprichters van de Samaritaan vinden het tijd geworden om het bestuur te verlaten. Daarom zijn er twee vacatures voor nieuwe bestuursleden.

Heb je affiniteit met de doelgroep (mensen aan de rand van de samenleving), ben je een overtuigd christen en ben je enthousiast om bestaande structuren te continueren en heb je de drive om nieuwe ideeën uit te zetten?

Heb je zin aan een uitdaging waarbij geen bestuurlijke ervaring nodig is?

Dan is deze functie vast wat voor jou!!

Voor meer informatie maar vooral om je aan te melden bel je met Karin van der Hoeven tel:

Hartelijke groet,

Harry Dijkstra, voorzitter.

Samaritaan@solcon.nl

Abonneren op Jozefkerk Assen RSS

Blijf op de hoogte middels RSS