Komende diensten

zo 18 feb, 11:00 Koffiedrinken
vr 23 feb, 19:00 Vrijdagavondclub

Recente inhoud

Welkom op de website van de Jozefkerk

Het ruime lichte gebouw van de Jozefkerk in Assen is het thuis van een warme en levendige wijkgemeente.

Een gemeenschap met oog voor traditie, maar eigentijds en midden in de samenleving. Jong en oud vinden hun voeding in zondagse diensten tot Gods eer, en in de vele activiteiten die door de weeks plaatsvinden.

Op deze site vindt u een overzicht, en een uitnodiging tot meedoen voor ieder die dat wil.

Ron Koopmans, predikant

Bruisende themadienst “ik ben de beste”…. en jij lekker niet.

Door Daan Kraan op 21 januari, 2018 - 15:18

Op het programma van vandaag stond een themadienst, zoals u en jij eerder al kon lezen op deze site. Voorganger Ds. Joanne Greving uit Beilen, bruisend van energie en plezier startte de themadienst, op een actieve (met een een heuse warming-up!) manier. De toon was meteen gezet en hoe!

De mensen in de kerk werden actief betrokken om te vertellen waarom ze zelf de beste waren in een activiteit of iemand kende die de beste was. Niemand stond vaak op de 1e plaats, maar het is wel de plaats waar je wil staan, de beste zijn op de eerste plaats. Een groot aantal mensen werd uitgenodigd om op het erepodium plaats te nemen en de eerste plaats in te nemen en te vertellen waarom ze de beste waren.

Maar in de wereld van vandaag staat God niet altijd op de 1e plaats, maar die plaats verdient Hij wel. Wij mensen kijken vaak naar ons eigen presteren, en welke rol heeft God dan nog? Kan Hij ook op een ereplaats rekenen? Hij immers is er voor ons, Hij geeft Zijn liefde aan ons en Hij zet zichzelf niet op de 1e plaats. Goed kijkend naar wat Hij voor ons mensen deed en doet, betekende, betekent en zal betekenen in de (nabije) toekomst is er maar één plaats waar Hij kan staan op het erepodium, juist op de 1e plaats.

Op de foto vertelt Thijs Duker waarom hij de beste is (in judo) en waarom hij dus op de 1e plaats staat.

Aankondiging jubileumconcert in Jozefkerk 03 februari 2018.

Door Daan Kraan op 19 januari, 2018 - 13:56

Het Drents Symfonie Orkest (DSO) bestaat 60 jaar en viert dit jubileum op zaterdag 3 februari in de Jozefkerk in Assen.  Het is het vierde concert in de jubileumreeks van concerten in Hoogeveen (20 jan) in Emmen (26 jan) in Meppel (28 jan).

Het programma is tot stand gekomen door onder de leden een enquête te houden. "Wij als bestuur vonden het een verrassende uitkomst. We spelen dus de verzoeknummers van de orkestleden” zegt de enthousiaste DSO voorzitter Francine Cremers.

Bij het jubileumconcert liggen de volgende stukken op de muziekstandaards:

Finlandia van Jean Sibelius (1865-1957); Symfonie nr. 2 in D groot van Ludwig van Beethoven (1770-1827); Suite English Folk Songs van Ralph Vaughan Wiliams (1872-1958); Hongaarse Dans nr. 5 van Johannes Brahms (1833-1897) en Le Boeuf sur le Toit (De Os op het Dak) van Darius Milhaud (1892-1974).

Van kamerorkest naar symfonieorkest.

Het DSO startte in 1958 als kamerorkest. In de loop van de tijd is het orkest gegroeid tot een volwaardig symfonieorkest met ongeveer 50 enthousiaste amateurmuzikanten. Sinds september 2011 staat het orkest onder leiding van Pieter Cox., die naast orkest-dirigent ook theater- en koordirigent is. Hij werkte met gezelschappen in België, Engeland en Duitsland en de Hoofdstadoperette Amsterdam.

Het repertoire van het DSO wisselt van eigentijdse (Nederlandse) composities tot werken van grote componisten, opera, operette, musical en koorbegeleiding.

In mei dit jaar treedt het DSO op in Noorwegen. In juni wordt het seizoen afgesloten met een concert met het Toonkunst Koor Emmen.

Zaterdag 3 februari in de Jozefkerk, aanvang 20.00 uur.

Toegang € 15,00.

In de voorverkoop € 13,00, via secretaris@drentssymfonieorkest.nl

"Recht door zee", Week van gebed 2018.

Door Daan Kraan op 17 januari, 2018 - 14:27

"Samen bidden voor recht in de wereld".

Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. In Exodus 15 lezen we een lied dat Mozes samen met de Israëlieten hierover zong. Het lied is het uitgangspunt voor het materiaal van de Week van Gebed voor de Eenheid 2018, dit jaar verzorgt door de gezamenlijke kerken uit het Caribisch gebied.

In de week van 21 - 28 januari wordt in verschillende kerken in Assen gebeden. Biddend deel je je zorgen met elkaar, bidden schept verbondenheid tussen Christenen en deel je ook de liefde voor God met elkaar.

Zondag 21 januari start de week van gebed om 16.30 uur in kerkgebouw "Noorderlicht", naast het buurthuis in de wijk Peelo.

Verdere informatie over de Week van Gebed leest u in het kerkblad van jl. donderdag 11 januari - nummer 1- 2018, of op de internetsite www.weekvangebed.nl. U/jij kunt ook contact opnemen met René de Vries. Zijn e-mailadres is: reinkeimpe@gmail.com.

Olie voor onderweg

Door Jacko Duker op 12 januari, 2018 - 23:02

Ook dit voorjaar, 11 februari,  is er weer een zangdienst in de Jozefkerk in Assen, waaraan deze keer Zanggroep Resin uit Hooghalen medewerking verleent. Het koor staat onder leiding van Marianne Bakker en wordt begeleid door een combo.

We luisteren naar het koor en zingen samen mooie liederen, en luisteren naar een korte overdenking van Anita Akkerman.

Het thema is deze keer: Olie voor onderweg

Het belooft weer een prachtige avond te worden, waarbij u van harte welkom bent.

Avonddienstcommissie Jozefkerk

Hou het simpel

Door Jacko Duker op 12 januari, 2018 - 19:18

Welkomdienst Jozefkerk met Chr. Mannenkoor Assen