"Van oog tot Woord".

Door Daan Kraan op 6 augustus, 2017 - 17:55
Opening 'Van oog tot woord' tentoonstelling Jozefkerk

Opening tentoonstelling "Van oog tot Woord".

De prachtige tentoonstelling "Van oog tot Woord" werd geopend op zaterdagmiddag 05 augustus rond 14.30 uur. Ds. Peter van de Peppel reikte hiervoor een oude Lutherbijbel uit aan de heer Jochem Abbes, historicus en kenner van de Reformatie in Noord Nederland. De foto toont dat moment.

De heer Abbes nam ons mee terug in de tijd waarin Maarten Luther leefde, een Augustijner monnik en hoogleraar Bijbelse vakken in Wittenberg.

Luther ontwikkelde zich tot dé leider van de Reformatie in het Duitse Rijk. In 1517 stuurde hij een brief met 95 academische stellingen naar de bisschop. Zo protesteerde hij tegen de handel in aflaten in de kerk. Het verhaal gaat dat hij de stellingen ook timmerde aan de deur van de slotkapel in Wittenberg.

Meer informatie over het leven van Luther in het kader van de tentoonstelling kunt u terugvinden via internet.

Klik op de foto om meer foto's te zien.

De tentoonstelling is geopend tot zaterdag 19 augustus van 11.00-16.00 uur.

Blijf op de hoogte middels RSS