Schenking diaconie Jozefkerk Assen aan het steunfonds van Het vakantiebureau.nl € 500,- voor een nieuwe rolstoelbus.

Door Daan Kraan op 22 mei, 2018 - 21:50

18 juni 1983 was mijn eerste dag als vrijwilliger bij Het Vakantiebureau. Als bijna 18 jarige meisje was dat een hele stap. Een week alleen van huis. Toch is dit een goede stap geweest voor mijn ontwikkeling. Toen liep ik in een geleende zusterjas(dat was toen nog het beleid) als algemeen verzorgster in “ De Blije Werelt”rond. Nu 35 jaar later ben ik een gediplomeerde verzorgende IG. De cirkel is rond.

Het Vakantiebureau heeft nog steeds vrijwilligers nodig. Want de leeftijden van de huidige vrijwilligers wordt ook steeds hoger. Dus het is belangrijk dat er nieuwe vrijwilligers van alle leeftijden vanaf 18 jaar zich aanmelden. Ben je creatief, kan je een rolstoelbus rijden, Vind je het leuk om iedereen van koffie of thee te voorzien, verpleegster, verzorgende IG enz. Voor elke vrijwilliger is wel een taak waar je in thuis voelt.

Van 12 mei tot 19 mei was ik een week met 20 andere vrijwilligers en 28 gasten in IJsselvliedt te Wezep. In deze week hadden we een gast die 106 jaar oud is. Dankzij vrijwilligers kan ook deze mevrouw op vakantie.
In deze week mocht ik ook deze cheque overhandigen namens de diaconie van de Jozefkerk te Assen aan Het Vakantiebureau. De rolstoelbus is nodig om reisjes te kunnen blijven maken tijdens de vakantieweken.
Wilt u meer weten over Het vakantiebureau als vrijwilliger of als gast. U kunt alle informatie vinden op www.hetvakantiebureau.nl.

Gerda Zwama(diaken Jozefkerk)

Blijf op de hoogte middels RSS