Prins Claus Conservatorium geeft gevarieerd kerstconcert.

Door Daan Kraan op 1 december, 2017 - 12:44

Zaterdag 16 december, om 20.15 uur, geven de studenten van het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, een twinkelend kerstconcert in de Jozefkerk in Assen.

Er is een feestelijk en gevarieerd programma samengesteld, waarin uiteraard de kerstmuziek centraal staat. Een prachtig en sfeervol concert uitgevoerd door koor en ensembles onder leiding van Louis Buskens. Studenten betrekken het publiek in het ultieme kerstgevoel met Christmas Carols en samenzang.

Voor de pauze wordt muziek ten gehore gebracht van onder andere Vivaldi (Magnificat),
Dufay (Missa l’homme armé Kyrie), Rutter (Magnificat) en Kramer (het stuk met de
intrigerende titel Fluitend als water). Na de pauze kunt u luisteren naar composities van Kodaly (Veni, veni Emmanuel), Jacques (Away in a manger), Whitacre, Adams, Bach (Schliesse mein Herze/bereite dich Zion).

Uiteraard ontbreken de Kerstliederen niet. Tchaikowsky (The crown of roses a cappella),
Willcocks (O come, all ye faithful, The first nowell), Mendelssohn (Hark! The herald angels sing) en Rutter (The twelve day of Christmas).
Een concert door toekomstige topmusici die u in Kerststemming brengen.

Zaterdag 16 december | 20.15 uur | Jozefkerk.
Kaartverkoop aan de deur. De toegang is € 10,- inclusief een pauzeconsumptie.

Blijf op de hoogte middels RSS