Open Monumentendag 2017 voor boeren, burgers en buitenlui

Door Jacko Duker op 3 augustus, 2017 - 20:35

1915 goederenmarkt de kleine MarktOpen Monumentendag biedt dit jaar de gelegenheid te kijken naar het doen en laten van mensen, die voor ons in Assen woonden. Door de eeuwen heen waren er markten, werden er huwelijken voltrokken, werden er tuinen aangelegd. Van Sociale Media had nog niemand gehoord, daarom was er een stadsomroeper.

Op zaterdag 9 september is de jaarlijkse Open Monumentendag. In Assen wordt de nadruk gelegd op het leven en werken van mensen in het verleden. Er is ook het één en ander te doen in en rond de Jozefkerk. Daar zal een huwelijkssluiting rond het jaar 1900 nagespeeld worden, met alle ornamenten uit die tijd, zoals een koets en bruidsmeisjes. Rijk uitgedoste families die voor een deel hun geld in De West hebben verdiend. Uiteraard is er een dominee, maar ook een notaris. Daarnaast een stadsomroeper om ‘kond te doen’ van het gebeuren. Deze huwelijkssluitingen zullen plaatsvinden om 13.00 en 15.00 uur.

Vooral in de Jozefkerk is nog behoefte aan vrijwilligers. Vrijdag 8 september wordt de kerkzaal aangepakt. Dus als u even terug wilt in de tijd en op een moderne manier van aanpakken weet, kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij,

Lou Kuil, 06 22592832  en Willem v.d Vrede, 06 49732581

Maar op de Open Monumentendag is er meer te beleven in Assen. Om 11.00 uur is de feestelijke Opening door Ontvanger-generaal mr. Johannes van Lier voor zijn Ontvangershuis op de Brink. Op de Kleine Brink is een ouderwetse goederenmarkt. In de Jozefkerk zijn ook nog oude schoolprenten te zien en op de Noorderbegraafplaats, met graven van bekende Assenaren uit het verleden, zijn rondleidingen. In het Drents Archief worden bezoekers geïnformeerd over de ‘thee cultuur.’

Titel agenda:
Boeren Burgers en Buitenlui
Datum & tijd:
zaterdag, 9 september, 2017 - 09:30

Blijf op de hoogte middels RSS