Koninklijke onderscheiding voor Assenaar Willem Jacob van de Vrede.

Door Daan Kraan op 3 februari, 2018 - 17:02

Assen - Willem Jacob van de Vrede uit Assen is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij kreeg de koninklijke onderscheiding opgespeld door locoburgemeester Albert Smit.

De heer Van de Vrede kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn inzet en betrokkenheid als vrijwilliger van de Protestantse Gemeente in Assen. Van 1976 tot heden vervulde hij diverse vrijwilligersfuncties, waaronder het lidmaatschap van het College van Kerkrentmeesters en (jeugd)ouderling van de wijkgemeente Jozefkerk.

In 1978 richtte hij het interkerkelijk Gospelkoor El Elohim op en was tot 1985 voorzitter. Ook was de heer Van de Vrede mede-initiatiefnemer en adviseur van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten van de Jozefkerk.

Tekst: Asser Courant

Foto gemaakt door Monique Baptist

Blijf op de hoogte middels RSS