Informatie rondom concerten & activiteiten in de Jozefkerk (organisatie SCA)

Door admin op 11 februari, 2015 - 22:38

Geschiedenis Jozefkerk

De Hervormde Gemeente Assen kerkte al vanaf het begin van de 17e eeuw in de (voormalige) Kloosterkerk, Mariakerk of Abdijkerk, het vroegere bedehuis van het verdwenen klooster Mariencamp aan de Brink, toentertijd in de volksmond ‘De Oude Kerk’ genoemd. Door de jaren heen bleef de gemeente groeien, waardoor de Abdijkerk op een gegeven moment te klein werd. Nadat de Abdijkerk in de 18e eeuw al een aantal malen was vergroot ging men vanaf 1840 daadwerkelijk aan de slag met de realisatie van een nieuwe, grotere kerk.

Herinneringsconcert 4 mei

04 mei, 20:30

Oratoriumkoor COV Assen zingt op donderdag 4 mei het Requiem van J.J.H. Verhulst. Het concert vindt plaats in de Jozefkerk in Assen en begint ± 20.30 uur, na de Stille Tocht.

Dit Requiem is wonderschoon en is geschreven in 1870 voor vierstemmig koor en orgel.

Het herdenkingsconcert staat onder leiding van Marion Bluthard en de organist is Peter Cramer. Dit prachtige Requiem is nergens te vinden op plaat of cd daarom wordt tijdens de generale repetitie in de Jozefkerk een cd opname gemaakt. Het is dus een unieke kans dit Requiem live te kunnen horen op 4 mei in de Jozefkerk.

De toegang van het concert is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van onontkoombare kosten.

Johannes Verhulst (1816-1891, geboren/overleden in Den Haag). In het 19e -eeuwse Nederland was hij een invloedrijke componist. Als tienjarige behoorde hij tot de allereerste studenten van de Koninklijke Muziekschool in Den Haag. In zijn tienerjaren bracht hij het tot eerste violist in de hofkapel van koning Willem I en was tevens organist. Hij was ook leerling van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Als dirigent bracht Verhulst Schumann, Mendelssohn en Brahms onder de aandacht in Nederland en verrijkte het oratoriumrepertoire met werken van Bach en Händel. Hij had geen waardering voor de werken van Liszt en Wagner.

Het oeuvre van Verhulst omvat ongeveer 85 werken. Zijn vroegere werken zijn hoofdzakelijk instrumentaal, later schreef hij meer koorwerken en liederen.

Urker Mans Formatie

01 jul, 19:30

Concert van Urker Mans Formatie met orgelbegeleiding

De toegang bedraagt aan de kerk € 17,50.
Online en bij reservering € 16,=.
Leden van de ouderenboden PCOB, KBO en ANBO betalen € 13,=
Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Laatste informatie activiteiten

Parkeren bij de Jozefkerk

Door Scriba Jozefkerk Assen op 30 december, 2014 - 09:17

De gemeente Assen heeft haar beleid met betrekking tot de tijden voor betaald parkeren op straat uitgebreid. Vanaf 1 januari 2015 geldt er betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur, ook in de nabijheid van de Jozefkerk.

Voor de zondagen geldt dat het betaald parkeren is vastgesteld van 12.00 tot 18.00 uur.

Dit betekent dat het parkeren in de omgeving van de Jozefkerk voor het bezoeken van de activiteiten op de zondagmiddag dus vanaf 12:00 uur betaald moet worden.

Voor de avonddiensten op zondag gelden de regels voor betaald parkeren dus niet.

Nadrukkelijk geldt deze nieuwe regelgeving wél voor de zaterdagavond tot 21:00 uur.

Mochten voor de avonddiensten gasten worden uitgenodigd en deze zondag voor 18:00 uur respectievelijk op de zaterdag voor 21:00 uur in de nabijheid van de kerk willen parkeren, verstrek hen dan de nodige informatie.

Voor eventuele vragen over het parkeerbeleid van de Gemeente Assen kunt u verder contact op nemen met de gemeente via de website of aan het gemeentehuis zelf.

Henk Nijland, scriba

Blijf op de hoogte middels RSS