Geef hoop aan een kind op de vlucht "Geloof, hoop en Syrië".

Door Daan Kraan op 17 december, 2017 - 22:22

1ste Collecte kerstnachtdienst op zondag 24 december

1ste collecte op 25 december 2017 Kerstcollecte

Op de vlucht met Kerst.

Een schrikbeeld, maar voor meer dan vier miljoen Syriërs een feit. Zij ontvluchtten hun thuisland om elders een veilig heenkomen te zoeken. De helft van hen is kind. Naast al het leed dat deze kinderen doormaken, staat ook hun toekomst op het spel. Door al het geweld zijn duizenden scholen verwoest en gesloten. In relatief veilige gebieden zijn klassen door de grote toestroom van vluchtelingen juist overvol en is lesgeven bijna onmogelijk. Ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen.

Met het project ‘Geen verloren generatie’ helpt de Raad van Kerken in het Midden Oosten (MECC) vluchtelingenkinderen in Syrië met onderwijs. MECC geeft bijles aan leerlingen met een onderwijsachterstand, helpt kinderen uit arme gezinnen met schooluniformen en boeken, knapt schoolgebouwen op, traint docenten om te midden van deze oorlog toch les te kunnen geven en ondersteunt ouders en kinderen met traumaverwerking. We mogen deze generatie van Syrische kinderen niet verloren laten gaan.

Meer informatie is te vinden op www.kerkinactie.nl/kerst.

Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?

Hartelijk dank!

Stedelijke ZWO, Jan Moesker

Blijf op de hoogte middels RSS