Bestellen Zendingserfgoedkalender 2018 in de Jozefkerk.

Door Daan Kraan op 30 september, 2017 - 15:26

De Zendingserfgoedkalender 2018 is weer beschikbaar U kunt de kalender bestellen door u in te schrijven op de intekenlijst in de kerk in de maand oktober 2017. De kalender kost 7 Euro. U kunt de kalender betalen als u de kalender ophaalt bij ondergetekend in de kerk.

De kalender wordt gesierd door iconen en miniaturen uit Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland. Het betreft vijf kerken die in Nederland vertegenwoordigd zijn en die onder oorlogsgeweld of verdrukking in het land van herkomst de laatste jaren sterk groeien: De Syrisch-Orthodoxe Kerk, de Koptisch-Orthodoxe Kerk, De Ethiopisch-Orthodoxe Tewahedo Kerk, de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk en de Armeens-Apostolische Kerk.

De kalender geeft een beeld van de iconografie en miniaturen die in deze Nederlandse kerken te vinden zijn. De kalender geeft informatie over de kerken en hun geschiedenissen, die vaak met vervolging en vluchten naar andere landen zijn doortrokken. Verder gaat de kalender in op de kerken in de Nederlandse situatie, wordt nader op de iconografie ingegaan en wordt het werk van het Zendingserfgoedhuis voorgesteld.

Namens stedelijk ZWO Assen,

Daan Kraan

Blijf op de hoogte middels RSS