“Proef de kerk”, Startzondag 2017.

Door Daan Kraan op 17 september, 2017 - 17:24
Startdag 2017

“Proef de kerk”, Startzondag 2017.

In deze dienst waren er 2 items die in de schijnwerpers stonden. Enige jongeren van de kindernevendienst maakten de overstap naar de tienerdienst. Dat betekende dus een afscheid van de oude vertrouwde omgeving van de kindernevendienst voor Caia, Nora, Inge, Sophie, Thalia, Max en Ruben. Deze jongeren werden uitgezwaaid door Yvonne, met behulp van zelfgemaakte voetstappen waar een verhaal per jongere bij hoorde. Op hun beurt werden de voetstappen gebruikt om, achter elkaar gelegd, een pad te vormen waar de jongeren overheen konden lopen, op weg naar de tienerdienst. Daar aangekomen werden de jongeren hartelijke welkom geheten door Maaike Dassen.

Op de foto zijn de jongeren onderweg op weg naar de tienerdienst. Als je /u op de grote foto klikt kunt een sfeerimpressie zien van de startdag. Met dank aan Johan Schurer voor de foto's gemaakt in het bos van de jongerenactiviteiten.

Ook vond vandaag, zondag 17 september de aftrap plaats in de Jozefkerk van het nieuwe kerkelijk seizoen. Dat het nieuwe thema “kerkproeverij 2017” een centrale plaats innam in deze dienst sprak voor zich. Na de reguliere dienst was een keur van activiteiten voor jong en oud voorbereid waar de mensen aan konden deelnemen. Er was voor iedereen wel een leuke activiteit. Je kon deelnemen aan een Bijbelquiz, een diashow bekijken over de geschiedenis van de Jozefkerk, een stadswandeling maken etc. Voor de jongeren waren activiteiten georganiseerd in het bos.

Rond 13.15 uur konden de mensen heerlijk genieten van een heerlijke lunch. Een feestje. En een groot compliment voor de vier kooksters! Een prachtige afsluiting van een prachtige startdag.

Blijf op de hoogte middels RSS